Project Description

Jazzical

zenekar

A Jazzical trio-t a nemzetközileg is elismert crossover-zongoraművész Káel Norbert alapította 2014-ben, mintegy szélesítve zenei elképzeléseinek ötlettárát. A trióban az ugyancsak klasszikus alapokkal rendelkező  Oláh Péter bőgőzik, és Lakatos András dobol. Zenei irányvonaluk esszenciája a zongora-bőgő-dob adta ritmikai és dallami elemek játékos, kamarazene szerű megszólaltatása.

Fő zenei irányvonaluk a klasszikus zene, a jazz valamint a népzene harmóniai és ritmikai elemeinek fúziója, amelyet egyéni és izgalmas hangzásvilág jellemez. A trió nagy sikerrel koncertezik itthon és külföldön egyaránt, és gyakran lépnek fel különféle zenei stílusokat képviselő előadókkal, mint pl. Tessa Souter, Daniel Kramer, Sebestyén Márta, Takács Nikolasz, Tompos Kátya, Szőke Niki, Balog József és Joe Lovano. 

Felléptek már a Prima Primissima díjátadó ünnepség gála programján, a Café Budapest, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Zempléni Művészeti Napok és számos nemzetközi zenei fesztivál résztvevőjeként, Németország, Dánia, Románia, Oroszország, Egyiptom, Mexikó, USA, India, Kína és Olaszország koncerttermeiben is.

Új programjukban Liszt Ferenc és Cziffra György művészete előtt tisztelegnek. Ismert Liszt dallamok, valamint Cziffra György kedvenc darabjai hallhatóak a trió ötletes és kreatív átdolgozásában.