Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Cziffra György emlékének ápolása, egy kiállítás révén életének megelevenítése belesimul a Molnár C. Pál Galéria hagyatékőrző küldetésébe. A festőművész Molnár C. Pál felesége, Gstettner Alice a Budapesti Zeneakadémia énektanára volt, így festészet és zene együtt élt ebben a műteremben és az alatta lévő lakásban, ahol éltek.

Ezt a hagyományt követve a Molnár C. Pál Galériában továbbra is zenei rendezvények és kerti koncertek  megrendezésével kapcsolják össze e két művészeti ágat. Cziffra György is valami hasonlót álmodott meg a franciaországi senlisi kápolnában, ahol fiatal művészeket segített elindulni zenei és képzőművészeti pályájukon.

Ágyúk és virágok címmel Cziffra György születésnapjára (november 5.) időzítve 2018. november 8-án nyílik meg, és a Fesztivál végéig tart a fotókból, személyes emlékekből és egy meglepetésből összeállított kiállítás, amely a művészt mint embert szeretné nemcsak egyszerűen bemutatni, hanem közel hozni azokhoz, akik még nem ismerik Cziffra György rendkívüli személyiségét és zsenijét.

A kiállítás a Cziffra György Fesztivál eseményeinek sorába újabb színt hoz, és másféle megközelítést ad a koncerttermek nagy zenei élményei mellé. A tárlathoz további események kapcsolódnak majd, Cziffra Györgyre személyes barátai, ismerősei emlékeznek majd vissza. 

Szeretnénk, ha a kiállítás egy főhajtás, tiszteletadás lenne Cziffra Györgynek, aki a történelem viharai miatt „nem lelé honját a hazában”.

Csillag Éva, a Molnár -C. Pál Műterem-Múzeum vezetője

Go to Top