Project Description

Lackfi János

“Az olvasás a legolcsóbb utazási iroda, leveszünk egy könyvet, és ezer kilométerekkel vagy ezer évekkel odébb találjuk magunkat, esetleg olyan helyen, ahol amúgy sose járhatnánk: egy másik ember fejében.” Lackfi János

Nevéhez fűződik körülbelül 45 gyerek és felnőtt könyv, valamint nagyjából 30 kötet műfordítása. Tizenhét évig tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, volt a Magyar Pen Club titkára, a MEGY elnökségi tagja, az Európai Unió által meghirdetett Polgárok Évének nagykövete.

Milyenek a magyarok? (2012) című publicisztika-kötete egy év alatt 20.000 példányban fogyott el, melynek folytatása a Milyenek MÉG a magyarok?, a Három a magyar igazság, valamint a sorozat záró kötete, az Egy a ráadás. A József Attila-, Déry Tibor-, Illyés Gyula- és Prima Primissima-díjas író-költő szövegeit többek között a Kaláka, Lovasi András, és Malek Andrea is megzenésítették. A Lyukasóra című sorozat műsorvezetője. Műveit tizenöt nyelvre fordították le. Zsámbékon él a feleségével és népes családjával.