Project Description

Nyári Gyula

zongoraművész

A Magyar Bárzongoristák Egyesületének Alapító Tagja, elnöke.
1978-ban született Budapesten. Már kisgyermek korában magával ragadta a zene. Mindkét szülői ágról örökölte a zenész vénát. Anyai nagyapja Suha Balogh József hegedűművész és zeneszerző, a híres dinasztia legidősebb tagja, aki Hubay Jenő egyik legkiemelkedőbb tanítványa volt.
Zeneiskolai tanulmányai alatt a Zeneakadémia egy neves tanára, Bihary László által sajátíthatta el a helyes alapokat, amiket a továbbiakban is hasznosított folyamatosan. Ezt követően 1993-ban felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba (Konzervatórium), ahol tanára Ábrahám Mariann volt

1997-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zongora Tanszak hallgatója lett, tanára Némethy Attila zongoraművész. Zeneakadémiai évek során számos nemzetközi mesterkurzuson vett részt.

1999-ben a Gerbeaud világhírű kávéházában mutatták be azt a zongorát, mely a Titanicra készült, de nem lett kész az indulásra, így nem lett a szomorú tragédia része. Felkérték, hogy játsszon rajta. Így kezdődött el bárzongorista pályafutása.
2004-ben megszerezte a zongoraművész tanár diplomát, melyet kiváló minősítéssel vehetett át. Számos koncertje volt Európában ebben az időszakban, s ezek mellett zongoristája lett a 2002-ben újranyitott Palace Hotelnek.

2014-ben a Magyar Állami Operaház Zongoraművésze, a Magyar Nemzeti Balett Korrepetitora lett.
2018-ban Budapestre látogatott a londoni Royal Opera House tánctársulata, a Royal Ballet, a világ egyik legnevesebb és legrangosabb balett együttese. Itt tartózkodásuk alatt a zongoristájuk volt, ahol nagy elismerésre tett szert.
Az elmúlt évek során ezen kívül számos 4 és 5 csillagos nagynevű szállodák zongoristája és zenei szervezője.

2021.02.17. kollégáival megalapította a Magyar Bárzongoristák Egyesületét, az ország egyetlen különálló bárzongorista szervezetet.