Project Description

Malek Andrea

színész, énekes

A többszörös Artisjus és Emerton díjas Malek Andrea egy ismert és szeretett zenészcsalád tagja, 1968-ban született Budapesten. Három gyermek boldog édesanyja.
Klasszikus zongoraszakon érettségizett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, diplomát a Színművészeti Főiskolán szerzett. Tizenkilenc évesen kapta meg az Evita címszerepét, amit további főszerepek követtek: Nyomorultak, Dorian Gray, Sakk, A muzsika hangja, Chicago, Camelot, Spamalot, Macskák, Vesztegzár a Grand Hotelben stb. Az “Elveszett paradicsom” prózai főszerepében Cserhalmi György partnere volt a Nemzeti Színházban. Hegedűs.D. Gézával, Lukács Sándorral, Kulka Jánossal és később Walter Lochmannal közös sanzonestekkel járta az országot. Immár negyedik évtizede állandó szereplője a televízió műsorainak. A Szomszédok c. teleregény országos ismertséget hozott számára.

Számtalan lemeze jelent meg jazz, pop, sanzon és musical műfajban. Napjainkban a zene nemzetközi nagyköveteként koncertezik hazai és külföldi színpadokon. Két évtized az osztrák fővárosban átformálta művészi lényét, a rengeteg fellépés -a Broadway Pianobártól a Musikverein aranyterméig- finomította színpadi eszközeit. A szüleitől örökölt elkötelezettsége és alázata szakmája sokszínű mesterévé tette.

A zongorista-zeneszerző Jáger Bandival közös formációjuk ezért kapta a Malek Andi Soulistic nevet. A lélek zenéje, egyedi hangvételű r’n’b – jazz népdalfeldolgozások, a saját, nagyívű Gospel dalok elhozták számára a kompromisszum nélküli színpadi lét boldogságát.