Project Description

Andrey Gugnin

zongoraművész

Andrey Gugnin nemzetközi hírű zongorista szenvedélyesen virtuóz előadóként egyre nagyobb elismerésnek örvend. 2020-ban a BBC Music Magazine Awards díjátadóján a Gugnin a Shostakovich: 24 Preludes (Piano Sonatas 1 & 2 Hyperion) című felvételével az Instrumental Award nyertese lett.
2016-ban megnyerte a rangos Sydney-i Nemzetközi Zongoraversenyt, emellett a verseny további díjait is elnyerte (legjobb versenymű, legjobb hegedű-zongora szonáta). Az aranyérmet és a közönségdíjat is elnyerte a Gina Bachauer Nemzetközi Zongoraversenyen 2014-ben, valamint második díjat kapott a 2013. évi XCI. Beethoven Nemzetközi Zongoraversenyen Bécsben.
Gugnin egyre keresettebb hangversenyszólistaként, és meghívást kap vendégszereplésre is a világ olyan neves zenekaraitól, mint a Londoni Filharmonikusok, az Orosz Állami Akadémiai Szimfonikus Zenekar, a Mariinszkij Szimfonikus Zenekar, a Holland Szimfonikus Zenekar, a Utah-i Szimfonikus Zenekar, a Nyugat-Ausztrál Szimfonikus Zenekar és a Sydney-i Szimfonikus Zenekar. Fellépett Valerij Gergijev, Jaap Van Zweden, Reinbert de Leeuw, Daniel Raiskin, Sztanyiszlav Kocsanovszkij vezényletével.
Gugnin egyre bővülő fellépési helyszíneinek listája többek között a bécsi Musikverein, Auditorio Nacional Madridban, a genfi Victoria Hall, a New York-i Carnegie Hall, a Salt Lake City-i Abravanel Hall, Sydney Opera House, a Moszkvai Állami Konzervatórium nagyterme, a Mariinszkij koncertterem, a párizsi Louvre, a tokiói Metropolitan Art Space és az Asahi Hamarikyu Hall. Gugnin emellett számos nemzetközi fesztiválon vett részt, többek között Verbierben, a Ruhr-vidéki Klavier Festivalon, Mariinsky Nemzetközi Fesztiválon, a Dubrovniki Nyári Fesztiválon, az Ohridi Nyári Fesztiválon és a Duszniki Chopin Nemzetközi Fesztiválon.