Project Description

Fotó: Marco Borggreve

Klara Min

zongoraművész

„Ragyogó játék… intuitív tehetség (…) Dióhéjban: Min legjobb előadásai hallatán Szkrjabin rajongói fel fogják kapni a fejüket és megjegyzik majd e nevet” – így méltatta a Classic FM Gramophone magazin Klara Min a Steinway & Sons lemezkiadónál a közelmúltban készült Szkrjabin-felvételét. A művésznő Chopin mazurkáiból is felvett egy válogatást, ami a Delos-nál jelent meg. Az albumot az Egyesült Államok legrégebbi klasszikus zenei magazinjának, az American Record Guide-nak a kritikusai beválogatták a hat legjobb közé, és így írtak róla: „az előadásban jelen lévő dinamikus kontroll egészen földöntúli”.

A dél-koreai születésű Min sok koncertet adott Észak- és Dél-Amerikában, Európában és Dél-Koreában, megfordult a világ legfontosabb koncerthelyszínein, többek között a londoni Wigmore Hallban, a New York-i Carnegie Hallban és a Lincoln Center Alice Tully Halljában, a müncheni Gasteigben, a berlini Konzerthhausban és a Berlin Philharmonie Hallban, a hamburgi Laeiszhalléban, a párizsi Salle Cortot-ban, a bécsi Konzerthausban, a szöuli Lotte Concert Hallban és a dél-koreai KBS Broadcast Hallban.

Olyan tekintélyes zenekarokkal lépett fel, mint a Csajkovszkij Szimfonikus Zenekar, a Hamburger Kammerphilharmonie, a München Kammerphilharmonie, a Szöuli Szimfonikus Zenekar, a Fairbanks Symphony Orchestra, az American Chamber Orchestra és a Szentpétervár Állami Szimfonikus Zenekar, többek között olyan karmesterek vezényletével, mint Vlagyimir Fedosejev, Ken Masur és Takács-Nagy Gábor.

Az elmúlt szezonban turnézott az Orquesta Sinfonica de Saltával Argentínában és Chilében, és együttműködött Jean-Frederic Neuburgerrel, a világon először mutatva be a francia zeneszerző műveit különféle helyszíneken. A 2019–2020-as szezonban megjelenik Schumann-sorozata a Haenssler Classics-nál, több európai városban ad szólóesteket, a Sinfonia Varsovia szólistájaként fellép a Berlin Philharmonie Hallban, amely a következő szezonban induló európai turnéjának nyitó állomása lesz a zenekarral, és ahol Chopin 1. zongoraversenyét adja elő.

A zeneipar véleményvezéreként is elismert Klara Min a New York Concert Artists and Associates (NYCA) alapítója és művészeti vezetője. A NYCA kapcsolatépítést segítő szervezetként szolgál a zenészek számára, hogy együttműködő partnereket találjanak és dinamikus partnerségeket alakítsanak ki a menedzserekkel, a műsorvezetőkkel és más művészekkel. A NYCA évente megrendezi a ClassicalBridge nevű rendezvényét, ami egy nemzetközi zenei fesztivál és akadémia, aminek Min a művészeti vezetője. Klara Min Steinway Artist és a Samsung ösztöndíjasa. Kétlaki életet él Párizsban és New Yorkban.