Project Description

Káel Norbert

zongoraművész

Káel Norbert zongoraművész a crossover zenei stílus egyik legismertebb képviselője, hazai és nemzetközi zenei élet aktívan koncertező szereplője.

Zenei stílusa a klasszikus zene és a jazz ötvözetének egyedi fúziója, melyet mind a jazz mind pedig a klasszikus zenét hallgató közönség kedvel. Újszerű zenei megoldások, ritmikai érdekességek, virtuozitás, valamint rendkívül színes, és érzékeny billentésvilág jellemzi Norbert művészetét.

Norbert a klasszikus és jazz alapjainak megszerzése után, kiemelt ösztöndíjat kapott az előkelő Berklee College-ba, ahol tovább építhette zenei stílusát. A bostoni ösztöndíjas évek óta folyamatosan koncertezik, és mesterkurzusokat tart. Koncertezett már a Lincoln Centerben, a mexikóvárosi zeneakadémián, a bilbao-i zeneakadémián, Kína több nagyvárosában, Indiában, Oroszországban és Európa majd összes országában.

Norbert azon művészek közé tartozik, akik jazz doktori diplomával is rendelkeznek. Ez még jobban motiválja a művészt, hogy aktívan folytassa a világszerte adott mesterkurzusait.

A 2022-es Cziffra fesztiválra a művész különleges, csak erre az alkalomra összeállított műsorral készül, amelyben saját feldolgozások is lesznek, a koncert különlegessége azonban az lesz, hogy Norbert a két géniusz, Liszt Ferenc és Cziffra György tiszteletére, egy Chopin és három Liszt darabot teljesen eredetiben, átdolgozás nélkül ad elő