Project Description

Fotó: Frisenhan Zsanett

Horti Lilla

énekesnő

Horti Lilla Junior Prima- és Cziffra -díjas operaénekes a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát Marton Éva tanítványaként 2017-ben kitüntetéssel. Tanulmányait Magyarországon és Spanyolországban végezte.

Főszerepben már 2017-ben debütált a Magyar Állami Operaház színpadán is, ahol azóta is évadról- évadra látható. Koncerténekesként is nagyon aktív, számtalan dalesten, áriaesten, gálaesten vagy oratóriumok szólistájaként hallhatta már a közönség. Hazai és külföldi versenyeken számos díjjal és különdíjjal ismerték már el.

Legelső operai szerepe 2013-ban Mozart Varázsfuvolájában az Első dáma volt, melyet már több ízben énekelt különféle rendezésekben. Eddig énekelt szerepei Mimí Puccini Bohéméletében, -mellyel 2017-ben első főszerepeként debütált az Operaház színpadán-, Fiordiligi Mozart Cosí fan tuttéjában, Nedda Leoncavallo Bajazzókjában, Rosalinda Strauss Denevérében, Bess Gershwin Porgy és Bessében, Freia istennő szerepe Wagner A Rajna kincsében, valamint énekelt már Mimít Leoncavallo Bohémek operájában is, vagy Annát Puccini Lidércek című operájában.

2020-ban harmadik ízben tért vissza a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás vezette nyári Fesztivál Akadémia Budapest művészeként, fellépett már Balázs János Cziffra Fesztiválján, valamint az MVM-mel karöltve létrejött „Zenergia” koncertjén. Évek óta látható a Fischer Ádám vezette Wagner Fesztiválon is a Müpában. Leginkább Budapest főbb színpadain, koncerttermeiben hallhatják, de énekelt már Ausztriában, Hollandiában, Spanyolországban, valamint Franciaországban is.