Project Description

AMANDA ZHOU

zongorista

Optimista, gondoskodó, szorgalmas és felelősségteljes nyolcadikos lány. Lenyűgözi a zongora, különösen a klasszikus zene. Gyermekkori álma az volt, hogy zongoraművész és zongorapedagógus lehessen, és ennek az álmának köszönhetően került Budapestre, a komolyzene egyik szülőhelyére, hogy megtapasztalja a komolyzene és a zongorajáték lelkét. Fáradhatatlan tanulással és szorgalmas gyakorlással biztosan eléri zenei álmait.

Tanulmányait a Primary School Attached to Northeast Normal University-ben kezdte Szun Zhuona professzornál, majd a Szabó Magda Magyar–Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában folytatta. 2014-16 között Zhang Guibao, 2014-17 között Lin Chengjun professzor tanítványa volt. 2018 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, tanárai Tóth Marianna és Balázs János.

A zenei tanulmányok mellett táncolni is tanul, 2014-17 között kínai táncot a Csinghua Tánciskolában Jilin tartományban, ahol megszerezte a Kínai Táncosok Szövetsége által odaítélt 8. szintű kínai tánc bizonyítványt. 2017 óta Wang Xiaoxuan hivatásos baletttanár iránytásával tanul és elsajátította a balett alapjait.