Project Description

Káel Norbert

zongoraművész

A “crossover” zenei stílus egyik legkiemelkedőbb, nemzetközileg is elismert képviselője, egyedülálló módon fúzionálja a klasszikus és jazz stílusokat, különleges hangzást teremtve. Koncertjeit nagy érdeklődés, és telt házas koncerttermek jellemzik. Fellépett már Európa számos országában, Egyiptomban, Indiában, USA-ban, és Mexikóban.

Tanulmányai során mindkét zenei stílust egyenlő intenzitással tanulmányozta, és művelte. A Zeneakadémia elvégzése után, a legmagasabb ösztöndíjjal került a Berklee College of Music egyetemre, Bostonba, majd a Juilliard School-ban tanult, kiváló mesterektől, mint Kenny Barron, Seymour Lipkin, Wynton Marsalis.

Stílusa megszilárdításában nagy szerepet játszott az alapos technikai és elméleti tudás, zenei ízlés, valamint a világhírű mesterektől kapott tanulmányok.

Budapesten a Müpa, a Budapest Music Center, és a Zeneakadémia gyakori fellépő művésze.

Repertoárja rendkívül széles, a legismertebb klasszikus darabok feldolgozásától, különböző tematikájú koncertműsorokig, Bach-tól, Beethovenen, Chopin-on, Rachmaninov-on keresztül Ligeti darabjain ível át. Legutóbbi Bartók programja különösen nagy sikert aratott, amelyet a Balassi Intézet számos országban történő szervezésében adott elő, és hanglemez formában is megjelent.

2017-ben Kodáy programmal készült, amelyben a legismertebb Kodály-zongoradarabok hallhatók egyedi feldolgozásban. A program először a moldovai magyar konzulátus szervezésében volt hallható januárban, a Chisinau-i filharmónia koncerttermében, majd ezt követte Madrid, Koppenhága és Detmold, Németország.