2021 május

sze19máj11:00Elhalasztva!Hangszerek világa - Várnagy Andrea gyerekkoncertje11:00 Művészetek Háza, Szekszárd

Részletek

Tisztelt Közönségünk! A koncertet későbbi időpontra halasztottuk. Az újdátumról hamarosan tájékoztatást adunk. Megértésüket köszönjük!

 

Közreműködik: Várnagy Andrea

A Cziffra György Fesztiválon hagyományosan megrendezésre kerülő gyerekeknek szóló klasszikus zenei sorozat célja, hogy minden gyerek kis korától kezdve részese lehessen a klasszikus zenének, és ezáltal elindulhasson a mindennapokban egy folyamatos zenei integrálódás, és értékítélet előkészítés. A klasszikus zene segít az érzelmeket kifejezésében, nevelő célzatai támogatnak az emberré válás folyamatában. 

A megrendezésre kerülő ZeneVarázslat – a hangok mögött rejlő üzenet előadás célja is, hogy minél közelebb hozza a gyermekekhez a klasszikus zenét; versekkel és kötetlen beszélgetésekkel segítve annak megértését, hogy mit is üzennek nekünk a zeneszerzők a hangokon keresztül. A koncertek játékos, szórakoztató, szívet és képzeletet megmozgató interaktív formában közvetítik a komoly zenét. Szóló és négykezes karakterdarabok magyar költők verseivel összekapcsolva adják a koncert gerincét, melyek hangulatukban és témájukban közel állnak a gyermekek világához és fantáziájuk segítségével feltárulhat előttük a hangjegyek mögötti titokzatos és csodálatos világ. A koncerteken Várnagy Andrea kamarapartnere Farkas Lili, anya-lánya párosuk családias hangulatot hoz a közösségekbe és inspirációt ad a gyermekeknek a zenetanuláshoz és az együttmuzsikáláshoz.

A ZeneVarázslat koncertek fogadtatása igazi megerősítés abban, hogy a zene értéke és szépsége lelki gazdagságot ad azoknak a gyermekeknek, akik beengedik magukat ebbe a izgalmas és varázslatos világba.

(A Cziffra Fesztivál és a Liszt Ferenc Társaság közös koncertje)

Társszervező

Liszt Ferenc Társaság

Go to Top