2021 július

vas04júl19:00Klassz.Lépcső - nyáresti szabadtéri koncert"Serenata notturna” - Nyáresti szerenádkavalkád a Divertimento Kamarazenekarral 19:00 MOMkult, Sirály sétányról a Gesztenyés kertbe vezető lépcsősor

Részletek

Interaktív szabadtéri koncert a Divertimento Kamarazenekarral, karmester: Bolyky Zoltán

Műsor:

Mozart: Egy kis éji zene K. 525 – I. Allegro, Dvorák: E-dúr vonósszerenád – I. Moderato

Grieg: Holberg-szvit – IV. Gavotte, 

Mozart: F-dúr divertimento K. 138, Elgar: e-moll vonósszerenád – I. Allegro piacevole

Csajkovszkij: Vonósszerenád – II. Valse (4:00), IV. Finale

Könnyed nyáresti szórakozást kínál a Divertimento Kamarazenekar népszerű vonószenekari szerenádokból összeállított estje. A házigazda a zenekar karmestere, Bolyky Zoltán lesz, aki a tőle megszokott módon ezúttal is közvetlen, improvizatív stílusban mutatja be a hallgatóság számára felcsendülő zeneművek érdekes vonatkozásait, még inkább fokozva ezzel a közönség zenei élményét. A koncert egy zenei utazás is egyben, mely a fjordok országának szülöttjétől, Salzburgon át, egészen Oroszországig repít, nem nélkülözve a boldog pillanatokat, a lassú tételekből feltörő szeszélyesen pergő tételeket, vagy a táncosan lüktető dallamokat sem.

A zenekar célja ezen az estén az örömszerzés, a zenei élmény közvetítése, amint ez hozzátartozott Cziffra György szellemiségéhez is, aki a zenélést szórakoztatásnak fogta fel, amelynek nem csak mélynek és tartalmasnak, hanem izgalmasnak, vibrálónak, sziporkázónak, örömtelinek kell lennie.

A belépés díjtalan.

(A Cziffra fesztivál és a MOMkult közös koncertje)

Társszervező

MOMKult

Go to Top