2021 június

szo19jún18:00Klassz.KamaralépcsőInteraktív szabadtéri koncert a Solti György Zeneiskola ifjú tehetségeivel18:00 Hegyvidéki Kulturális Szalon

Részletek

Műsor:

Lalo: Spanyol szimfónia I. tétel (Csanády Jeromos-hegedű, zongorán kísér Szalókyné Uhrner Judit)

Pequena: Csárdás (Ivan Komatina-szaxofon, zongorán kísér Sveda Brigitta)

Britten: The Salley Gardens (Ernyey Dávid Marcell – ének, zongorán kísér Szalókyné Uhrner Judit)

Gárdonyi: Március (Ernyey Dávid Marcell – ének, zongorán kísér Szalókyné Uhrner Judit)

Sosztakovics: Waltz no 2. (Vass Édua – fuvola, zongorán kísér Sveda Brigitta)

Holzer-Rhonberg: Schrorschis Schräg-Räg, Chicken Rag (Csillag Mátyás – cselló)

Villa-Lobos: IV. prelűd (Fekete Anna- gitár)

Műsorvezető: Bolyky Zoltán

A Cziffra György – emlékév keretén belül június 19-én és 26-án is a Solti György Zeneiskola kiemelkedő tehetségű növendékei adnak hangversenyt a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti színpadon.

A június 19-i alkalommal izgalmas zenei kalandozáson vehet részt a szabadtéri koncertre látogató közönség, amely a mediterrán hangulatot megidéző tételektől a nosztalgikus és melankolikus dallamokon át, egészen a jazzig, igazán színes műsort kínál. Bolyky Zoltán pedig, az est házigazdájaként további érdekességeket oszt meg majd a felcsendülő darabokról.

Az emlékév során a fiatalok támogatása, számukra fellépési lehetőségek biztosítása kiemelt fontosságú, követve Cziffra György példáját, aki szintén sokat tett a fiatal művészekért és munkássága valódi példaképpé emelte őt.

Balázs János művészeti vezető így fogalmazza meg ezt a missziót: „…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példaértékű lehet….”.

 

(A Cziffra Fesztivál és a Hegyvidéki Kulturális Szalon közös koncertje)

A belépés díjtalan.

FIGYELEM! A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően a koncerten a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorú nézők vehetnek részt! A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány felmutatásával történik a belépéskor!

Társszervező

Hegyvidéki Kulturális Szalon

Go to Top