2021 február

sze17feb19:30Online közvetítés!Ajánljuk!Hit-MűvészetCziffra Fesztivál19:30 MOMkult, Színházterem

Részletek

Közreműködik: Rudolf Péter, Kozma Imre atya, Balázs János, Lukács Miklós (cimbalom), Balogh Kálmán (cimbalom)

Házigazda: Bősze Ádám

Elvezethet a művészet a hithez? És a hit hozzásegít-e a művészet átéléséhez? Hiszen mindkettő a szép, a jó és az igaz kereséséről szól, és az alkotó erőről, amely egykor azt mondta: „Legyen!” És ez az a „legyen”, amit mi, emberek utánozni próbálunk. Költészettel, zenével, tollal vagy zongorával, cimbalommal. Mi történik a zenésszel, amikor improvizál, és úgy érzi, a kezét egy nála nagyobb erő mozgatja?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ Bősze Ádám zenetudós beszélgetőtársaival, Rudolf Péter színművésszel, Balázs János zongoraművésszel és Kozma Imre római katolikus atyával. Szó lesz isteni és emberi művészetről, valamint hitbéli alkotásról, művészi hitvallásról is. Amire pedig nem lehet választ adni szavakkal, azt zenei improvizációk válaszolják meg: Lukács Miklós és Balogh Kálmán kotta nélkül érkeznek, hogy azt a muzsikát szólaltassák meg, amely soha máskor, csakis ott és akkor lesz hallható.

 

(A Cziffra Fesztivál és a MOMkult közös rendezvénye)

Díjtalan program.

Az előadást élőben közvetítjük! Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt! A koncert közvetítés elérhetőségéről hamarosan bővebb információt talál honlapunkon.

 

Jegyvásárlóink figyelmébe:

Az előadásra korábban megvásárolt jegyeket visszaváltjuk:  az online vásárolt jegyek árát a jegy.hu automatikusan visszautalja. A MOMkult jegypénztárában személyesen vásárolt jegyeket a program@momkult.hu e-mail címen keresztül lehet visszaváltani. A Zeneakadémia jegypénztárában vásárolt jegyeket a jegypénztárban kedden és csütörtökön 10-14, szerdán és pénteken 14-18 óra között lehet visszaváltani. Tel.: 06-1-321-0690, e-mail: zeneakademia@interticket.hu.

 

Kiemelt szponzor: MVM

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

 

 

Idő

(Szerda) 19:30

Helyszín

MOMkult, Színházterem

Budapest, Csörsz u. 18, 1124

Társszervező

MOMKult

Go to Top