2021 április

csüt01ápr20:00kedd31máj(máj 31)23:50Cziffra György Kiállítás20:00 - (május 31) 23:50 Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, első emeleti kiállítótér

Részletek

„Az egyik tripoliszi kis házikóban lakott szüleivel a két világháború közötti időszak nyomorúságos esztendeiben egy zenét kedvelő, tehetséges kisfiú, Cziffra György, akinek neve azóta fogalommá vált. Művészetét mindenki csodálja. Ötévesen már népszerű darabokra improvizált a cirkuszban, 13 évesen szólóestet adott. Dohnányi Ernő jóvoltából bejutott a Zeneakadémiára, de az -előkelő- művészvilág nehezen fogadta be. A pesti éjszakák virtuózaként lokálokban, bárokban zongorázott, majd Franciaország lett második hazája. Tehetsége hamarosan meghozta számára a világhírt és az elismertséget.” (forrás: Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény adattára)

 

A kiállítás május 17-től látogatható az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ emeleti kiállítóterében.

A kiállítás csak és kizárólag védettségi igazolvány, és személyigazolvány bemutatása után lehet igénybe venni. A 18 éven aluliakat csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében fogadják. A Kult13 telephelyein a dolgozók és a látogatók biztonsága érdekében továbbra is KÖTELEZŐ a maszk használata.

A program díjmentes.

 

Idő

április 1 (Csütörtök) 20:00 - Május 31 (Kedd) 23:50

Helyszín

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, első emeleti kiállítótér

Násznagy utca 45

Társszervező

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Go to Top