2021 június

sze09jún19:3000:00Új időpont!Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestjeElőben, közönség előtt - Cziffra Fesztivál19:30 - 00:00 MOMkult, Színházterem

Részletek

Műsorvezető: Bősze Ádám

Műsor:

Cziffra-átiratok: Rimszkij-Korszakov: A dongó, Hacsaturján: Kardtánc, Strauss: Tritsch-Tratsch Polka
Liszt: Velence és Nápoly
(Boris Berezovsky)
Liszt: Les Preludes – négykezes átirat
(Boris Berezovsky és Balázs János)

(szünet)

Verdi – Liszt: Rigoletto parafrázis (Balázs János)
Cziffra-átiratok: Brahms: Magyar táncok (részletek), Strauss: A denevér – parafrázis, Rossini: Tell Vilmos – nyitány, Strauss: Kék Duna keringő
(Balázs János)
Liszt: 2. magyar rapszódia – négykezes átirat
(Boris Berezovsky és Balázs János)

A koncert előtt kerül sor a Cziffra György Fesztivál 2021. évi Életmű- és Tehetség-díjainak ünnepélyes kihirdetésére.

 

Egy bő évszázaddal azután, hogy Liszt Ferenc a feje tetejére állított mindent, amit a zongorajátékról gondolt a kor közönsége, a budapesti éjszakában Cziffra György pokolian nehéz parafrázisokkal kápráztatta el az éjszakai bárok és eszpresszók vendégeit. „Estéimet néha nonstop hangversennyé változtattam”– emlékezett vissza önéletrajzában. Cziffra tudatosan keltette életre a liszti gyakorlatot, és ugyanazzal a szabadsággal és tehetséggel nyúlt elődje műveihez, ahogy Liszt saját kortársaiéhoz: nem öncélú virtuózként, hanem a zene mélyére hatolva. A koncerten zongoristát próbáló átirataiból játszik négykezeseket és szólókat Boris Berezovsky és Balázs János. Mindketten részesültek a romantikus zongoraiskola örökségében, amelynek hangját felismerni sokkal könnyebb, mint meghatározni. Talán ahhoz lehet köze, amit Cziffra mondott Lisztről: „Ontotta a szépséget, és nem kímélte önmagát.”

Jegyár: 12 000 Ft, 10 000 Ft, 8000 Ft, 6000 Ft, 5000 Ft, 4000 Ft, 3000 Ft

 

Jegyek az előadásra

 

 

Tisztelt Közönségünk!

A 2021. június 9. csütörtök 19:30 órára, eredetileg a Zeneakadémia Nagytermébe meghirdetett Boris Berezovsky és Balázs János zongoraest című kulturális esemény a személyes látogatottság  biztosítása érdekében új helyszínen kerül megrendezésre. Az Önök biztonsága érdekében az esemény korlátozott nézőszám mellett látogatható.

Az esemény új helyszíne: MOMkult (1124 Budapest, Csörsz utca 18., www.momkult.hu).
A dátum és a kezdő időpont változatlan: 2021. június 9., 19:30

A hatályos jogszabályok értelmében a belépés kizárólag saját névre szóló védettségi igazolvánnyal és személyazonosságot igazoló hatósági igazolvánnyal lehetséges (életkortól függetlenül).

Azon vendégeik figyelmébe, akik már rendelkeznek belépőjeggyel!
A korábban megvásárolt jegyek természetesen érvényesek az új helyszínre. Akiknek a helyszínváltozás miatt, vagy védettségi igazolvány hiányában nem áll módjukban a kulturális eseményen részt venni, számukra a megvásárolt jegyek árát visszatérítjük. Kérjük, ebbéli szándékukat a jegy@cziffrafesztival.hu  e-mail címen, vagy a +3670/908-4105-ös telefonszámon szíveskedjenek jelezni legkésőbb 2021. május 15-ig.

 

Tájékoztató a MOMkultban megvalósuló rendezvények részvételi feltételeiről:
A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően, valamint a helyszínt üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. belső rendelkezései szerint a 2021.06.09-én megrendezésre kerülő „Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestje” kulturális eseményen kizárólag azon koronavírus ellen védett személyek (életkortól függetlenül) vehetnek részt, akik ezt védettségi igazolvánnyal tudják igazolni! A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány (plasztik kártya) és a személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány egyidejű bemutatásával és ellenőrzésével a belépéskor történik. Kérjük a látogatókat, hogy a gyors, torlódásmentes bejutást segítsék az igazolványok előkészítésével. Az ellenőrzés a beléptetés idejét meghosszabbíthatja, kérjük, hogy lehetőség szerint korábban érkezzenek a helyszínre!

A ruhatár zárva tart.

A MOMkult nézőterét és vendégforgalmi tereit hidegködképzési technikával fertőtlenítjük, rendelkezésre állnak kézfertőtlenítő állomások, valamint a színházteremben ritkított széksorokkal, nagyobb távolságban foglalhatnak helyet egymástól a látogatók. A MOMkult teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró arcmaszk viselése.
Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, ne jöjjön el az eseményre, ezzel elkerülve nézőtársai egészségének és az esemény biztonságos lebonyolításának veszélyeztetését.

Jelen szabályozás a járványügyi kormányzati rendelkezések függvényében változhat, kérjük folyamatosan figyelje a Cziffra Fesztivál és a MOMkult kommunikációs csatornáit!

Kiemelt szponzor: MVM

Idő

(Szerda) 19:30 - 00:00

Helyszín

MOMkult, Színházterem

Budapest, Csörsz u. 18, 1124

Go to Top