2021 április

hét12ápr16:00Elhalasztva!Freund Tamás előadásaBelső világunk hatása agyi folyamatokra: memória, kreativitás, katarzis16:00 Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar, ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem

Részletek

Értesítjük kedves közönségünket, hogy a program későbbi időpontban kerül megrendezésre. Az új dátumról hamarosan tájékoztatást adunk.

 

Dr. Freund Tamás a tanulási és memória folyamatokban szerepet játszó idegsejt hálózatok működését mutatja be. Az agyi hullámtevékenység keletkezése, szerepe az emléknyomok beégetésében, és ennek szabályozása olyan pályák által, amelyek érzelmekről, motivációról – azaz belső világunkról – szállítanak impulzusokat.

Az előadás második részében az információrobbanás következményeiről lesz szó, a zenetanulásról, a belső világra, érzelemgazdagságunk alakulására gyakorolt hatásairól, illetve ebből következően társadalmi fejlődésünk egy-két zsákutcájáról a biológiai evolúcióból vett analógiák alapján. A harmadik rész tárgya a kreatív gondolkodó képesség kialakulásában alapvető belső világ gazdagításának módjai, ebben a művészeti nevelés, a zene kiemelkedő szerepe, a passzív befogadás mellett az aktív részvétel jelentősége az értéktere.

(A Cziffra Fesztivál és a Liszt Ferenc Társaság közös programja)

 

Társszervező

Liszt Ferenc Társaság

Go to Top