2021 április

pén23ápr(ápr 23)07:00csüt20máj(máj 20)23:55A tavasz hangjaiRajzpályázat gyerekeknek(április 23) 07:00 - (május 20) 23:55

Részletek

A versenyre a jelentkezés 2021. május 20-án lezárult! Köszönjük a sok szép beküldött alkotást!

 

A CZIFFRA GYÖRGY FESZTIVÁL RAJZPÁLYÁZATOT HIRDET ÓVODÁS ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALSÓ TAGOZATOS GYEREKEK SZÁMÁRA!

Az idei év még különlegesebb számunkra, hiszen fesztiválunk névadójának, Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját ünnepeljük. Az ő zenei öröksége, és példaértékű, fiatal tehetségeket támogató munkássága minket is erősít abban, hogy az ifjú generáció számára is tartalmas, izgalmas programokat kínáljunk, legyen az például egy hangszerbemutató koncert, vagy akár a Tavasz Hangjai rajzpályázat.

Küldetésünknek érezzük, hogy Kodály és Bartók hazájában a most felnövekvő generáció is megismerje és részesüljön a hihetetlen gazdag és magas színvonalú magyar zenei kultúrából.  Hisszük továbbá, hogy a klasszikus zene kisgyerekkorban segít az érzelmek kifejezésében, ezáltal támogatja a kiegyensúlyozott felnőtté válás folyamatát – mindamellett, hogy klasszikus műveket hallgatni egyszerűen örömet is okoz…

 

A rajzpályázat részletei:

KIK PÁLYÁZHATNAK?
Rajzversenyünket az óvodás és alsó tagozatos korosztály (maximum 10 éves korig) számára hirdetjük meg,
melyre várjuk a kis alkotók jelentkezését az ország bármely szegletéből, vagy akár a határon túlról is.

HOGYAN KÉSZÍTSÉK EL A RAJZOKAT?
Az alábbi linkeken található zenék meghallgatása után a gyermek számára legkedvesebb zene alapján szabadon alkothatják meg a rajzot. A rajzok minimum A5-ös, maximum A4-es méretben készüljenek. Technikai megkötés nincs: lehet színes, vagy egyszínű, használhattok zsírkrétát, filcet, ceruzát vagy festéket.

 

Mendelssohn: Tavaszi dal

 

Grieg: A pillangó 

 

Liszt: Erdőzsongás

 

Ravel: A víz játéka 

 

HOGYAN JUTTATHATJÁK EL HOZZÁNK A KÉSZ ALKOTÁSOKAT?
Az elkészült rajzot elektronikus úton várjuk a muzsikalom@cziffrafesztival.hu e-mail-címre.
Az e-mailben kérjük az alábbi adatokat is megadni: készítő neve, életkora, a gondviselő vagy pedagógus neve, elérhetőség és, hogy melyik választott zeneműre készült a rajz.

MEDDIG LEHET PÁLYÁZNI?
A beküldési határidő 2021. május 20.

MIT LEHET NYERNI?
A rajzokat zsűri bírálja el, két korcsoportban: 3-6 éves korosztály, 7-10 éves korosztály. A Cziffra György Fesztivál okleveles elismerése mellett a díjazott rajzokból kiállítást szervezünk. A nyertes alkotók továbbá 2 személyre szóló koncert meghívást is kapnak, valamint a rajzukból egy iparművész által készített egyedi alvópárnát szintén a nyerteseknek ajándékozunk.

 

Idő

április 23 (Péntek) 07:00 - Május 20 (Csütörtök) 23:55

Go to Top