A TŰZMADÁR

Csak az árnyékból a fénybe való átmenet korszakában éreztem, hogy valóban élek és szabad vagyok, olyankor amikor sötét börtönéből kiröppenhetett a tűzmadár. [Cziffra György]

KÖSZÖNTŐ

Balázs János

T I S Z T E L T   H Ö L G Y E I M   É S   U R A I M !

Egy év sem telt azóta, hogy életre hívtam a Cziffra György Fesztivált, s immár második alkalommal köszönthetem Önöket művészeti vezető minőségemben.

Az első Fesztivál sikere bebizonyította, hogy Magyarország zeneszerető közönsége nem felejtette el Cziffra György nevét. Egy egyedülálló összefogás eredményeként jöhetett létre a Fesztivál, és a számos pozitív visszajelzésben, sajtóérdeklődésben, valamint a közönségsikerben megerősítést nyertünk azzal kapcsolatban, hogy a Fesztivál jó úton indult el, és érdemes ezen a nyomon folytatnunk.

Büszkeséggel tölt el, hogy a Cziffra Fesztiválba vetett hitünk és lelkesedésünk másokat is arra buzdított, hogy Cziffra György emléke, munkássága, hagyatéka az őt megillető méltó helyre kerüljön. 2016 decemberében a Cziffra Fesztivál nevében átvehettem a Magyar Örökség-díjat, mellyel a Magyar Örökség és Európa Egyesület bírálóbizottsága posztumusz tüntette ki Cziffra György zongoraművészetét. Eredményként könyvelem el, hogy már az első Fesztivált követően ilyen rangos elismerésben részesült a Fesztivál.

A 2017-es fesztiválprogram összeállítása során is azt tekintettük legfontosabb célunknak, hogy olyan magas szakmai és művészi színvonalú rendezvénysorozatot mutassunk be, amely méltó Cziffra György művészi credojához. Örömömre szolgál, hogy 2017-től a MOM Kulturális Központ mellett a Zeneakadémia Nagytermébe is szervezhetünk hangversenyeket, továbbá, hogy a Fesztivál égisze alatt megalakulhat a Cziffra Fesztivál Kamarazenekara, létrejöhet a Cziffra Fesztivál Tehetség-díj és a Cziffra Fesztivál Életmű-díj, országos zongoraversenyt rendezhettünk és mesterkurzusokat tarthatunk.

Céljaink között szerepel, hogy néhány év alatt nemzetközi eseménnyé bővüljön a Cziffra Fesztivál. Ennek érdekében több világhírű külföldi művészt kértünk fel a hangversenyeinken való közreműködésre, továbbá bemutatkozási lehetőséget szerveztünk a Fesztivál számára Kanada, USA és Ausztrália több városába.

Hálás vagyok azoknak, akik elhivatottságomban a kezdetektől mellettem álltak és állnak, segítik a szakmai, művészi, szervezői munkát, illetve anyagi erőforrásokkal támogatják a Cziffra Fesztivál megvalósulását.

Önöknek pedig ígérem, hogy munkatársaimmal továbbra is kitartó hittel és meggyőződéssel dolgozunk a Fesztivál sikerén. Legyen részese Ön is az alkotás folyamatának, vegyen részt koncertjeinken, projektjeinkben!

MOMKULT    CZIFFRA FESZTIVÁL

TÓTH ENDRE | TÖBB MINT CSODAGYEREK

MOMKULT    CZIFFRA FESZTIVÁL

MÁCSAI JÁNOS | A VIRTUOZITÁS

MOMKULT    CZIFFRA FESZTIVÁL

LÁSZLÓ FERENC | ORFEUSZ AZ ALVILÁGBAN