Felhívás

Cziffra-kód

Zenei és művelődéstörténeti vetélkedő Liszt Ferencről és koráról

 

A MOM Kulturális Központ, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az ELTE BTK Zenei Tanszéke vetélkedőt hirdet Cziffra-kód – Vetélkedő Cziffra György emlékére címmel

Résztvevők köre: 14–18 év közötti budapesti középiskolás diákok 3 fős csoportjai,

  • akik érdeklődnek a 19. század pesti művészvilága iránt,
  • akik szeretik a furfangos logikai játékokat, és nem okoz számukra gondot megtalálni az információt az interneten vagy könyvekben,
  • akik otthonosan mozognak a telefonos alkalmazások világában (a játék során a Munzee applikációra lesz szükség)
  • akik mindig többet és többet akarnak tudni,
  • akiket lenyűgöz Cziffra György példaképének, Liszt Ferencnek a munkássága
  • és akik szívesen barangolnának Budapest utcáin, kódot fejtve …

A vetélkedő menete: a jelentkező csapatoknak a regisztráció után emailben küldünk egy 19. században játszódó, rejtélyes bűnügyet feltáró minikrimit. A történetben kódok helyettesítenek bizonyos szavakat, így csak akkor lebben fel a fátyol a bűntett egyes részleteiről, ha a játékosok megfejtik a kódokat. Ezekhez zenei, irodalmi, képzőművészeti, tudománytörténeti vonatkozású kérdések kapcsolódnak, melyek információkereséssel vagy logikai úton oldhatók meg. A zenei részek középpontjában Cziffra György példaképének, Liszt Ferencnek az életműve áll. A megfejtett történetet február 7-én éjfélig kell visszaküldeni.

Döntő: a 2018. február 14-én tartandó döntőbe a legtöbb pontszámot elérő hat csapat kerülhet be. Itt is a kreativitás, kommunikációs készség, a gyors információkeresés és a csapatszellem lesz a legfontosabb. A döntő szünetében a zenében rejlő kreativitást az improvizáló zongoraművész, Balázs János mutatja be. A zsűri elnöke: Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője.

A játék első fordulója 2017. december 12. és 2018. február 7. között zajlik.

Döntő: 2018. február 14. (szerda) 15 óra, MOM Kulturális Központ

Regisztráció: cziffrakod@cziffrafesztival.hu (regisztrációhoz szükséges adatok: csapatnév, kapcsolattartó személy neve és e-mail címe. További információ: Bándoli Katalin, 411-5010, bandoli@fszek.hu)

Jelentkezzetek és kövessétek a Cziffra-kód eseményeit Facebook-on is, ahol posztokkal segítjük a csapatok munkáját!

kiemelt támogatók

NKA

VÁRKONYI
ATTILA

FastVentures

EuroVentures

Rekeczky Csaba

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

támogatók | partnerek

A PROGRAMOK HELYSZÍNEI